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FREQUENTLY ASKED QUESTIONS AND ANSWERS SHEET 

 
Q: What are my voting rights in the Condominium Association? 

A: Any owner of a present vested interest in a unit is a member. Each owner has one vote per unit; and in 
cases of multiple owners, the co-owners sign a voting certificate to designate the voter .  See Article IV 

of the Articles of Incorporation and Article 2 of the Bylaws of the Association. 

 
Q: What restrictions exist in the Condominium Documents on my right to use my unit? 

A: Use restrictions are enumerated in Article 10 of the Declaration and in the most recent Rules and 
 Regulations adopted by the Association in July 2015.  For example, each unit shall be occupied only 

 by the  individual owner, members of a family, their servants and guests, as a  residence and for no 
 other purpose.  No pets shall be allowed on PLT property at any time, except service animals and assistance 

 animals.  No owner may make noises which will disturb other unit owners and each owner must maintain his 

 unit and keep it clean. No signs are permitted, and nothing may be hung from the windows.  Vehicle 
 parking is also regulated.  The Board of Directors can adopt changes to rules governing use of the units and 

 common elements. See also Article 10.4 of the Declaration, Article III of the Articles of Incorporation, and 
 Article 5.6 of the Bylaws. There are also limitations on your ability to modify the use and appearance of 

 the unit and other portions of the property. See Article 5.2 of the Declaration. Each owner is 

 responsible for compliance with the governing documents. See Article 13 of the Declaration.  
 

Q: What restrictions exist in the Condominium Documents on the leasing of my unit? 
A: See Articles 10.3, 11.1(b), 11.2(a)(2), 11.2(b)(2), and 11.3(b) of the Declara tion. The unit may not be 

leased for a period more than one year without the approval of the Association.  In accordance with the 

Rules and Regulations, the lease period may not be less than one year.  
 

Q: How much are my assessments to the Condominium Association for my unit type, and when are 
they due? 

A: See Article 6, Section 6.1, 6.2, 6.3, and 6.4 of the Declaration and Article s 7.3 and 7.4 of the Bylaws.  
Each unit pays 1/170th of the annual operating budget and includes contributions to Reserve 

funding for deferred maintenance and replacements as may be needed.  The current assessments 

are $830.00 per month per unit, excluding any special assessments that may be levied from time to time.  
The last special assessment was levied in 2023 to cover an unexpected shortfall in budgeting for an 

unprecedented increase insurance premium.  There are no special assessments due or unpaid. 
 

Q: What do my assessments cover?  
A: Assessments cover all operating and insurance expenses of the Association for maintaining all common 

elements of the tower and parking structure, including recreational facilities, service contracts, staffing 

and security services.  Other shared common expenses include garbage and recycling collection, water 
and sewer expenses, and bulk contract of cable channels and high-speed internet services provided by 

Summit Broadband.  Premium cable services are offered at additional expense and high efficiency laundry 
equipment is available for common use on all residential floors at additional expense. 

 

Q: Is there a Master Association and how much are the assessments? 
A: No, there is only one self-managed Association: Park Lake Towers Condominium Association, Inc. 

 
Q: Am I required to pay rent or land use fees for recreational or other commonly used facilities?  
A: No, there are no recreational or land leases associated with ownership in this condominium. 

 
Q: Is the Condominium Association involved in any court cases in which it may face liability in 

excess of $100,000? If so, identify each such case. 
A: No, there is no active litigation against this condominium. 


